©  AP

Bilzense Lianne Tan sneuvelt opnieuw in groepsfase badmintontoernooi: “Dit keer met opgeheven hoofd”

Badmintonster Lianne Tan (BWF-38) is er op de Olympische Spelen in Tokio niet in geslaagd zich voor de achtste  finales te plaatsen. In haar tweede groepswedstrijd leed de 30-jarige Bilzense woensdag in 42 minuten een 21-11, 21-17 nederlaag tegen de Indonesische Gregoria Mariska Tunjung (BWF-23).

Maarten DelvauxBron: BELGA

Dinsdag had Tan wel nog met 21-6 en 21-8 gewonnen van de Myanmarese Thet Htar Thuzar (BWF-65) , maar alleen de groepswinnaar stoot door. Het waren voor Tan de derde Spelen, ook in 2012 in Londen en in 2016 eindigde het voor haar in de groepsfase. In 2015 veroverde ze in Bakoe wel zilver op de Europese Spelen.

“In de eerste set was mijn spel iets te traag. Ik gaf haar misschien iets te veel kansen. In de tweede set speelde ik zeker op het einde heel aanvallend en goed maar jammer genoeg was het te laat. Als ik vanaf het begin zo had gespeeld, zat er misschien meer in”, vertelde Tan.

De 30-jarige Tan moet net als in Londen en Rio de Janeiro inpakken na de groepsfase. “Mijn doel was door te stoten. Ik ben teleurgesteld maar anderzijds kan ik met opgeheven hoofd naar buiten gaan. Ik heb bewezen dat de toppers soms rekening moeten houden met mij, en dat was in 2012 en 2016 niet het geval. Nu kennen ze mij wel wat beter.”

Of Tan, een gediplomeerd tandarts, er over drie jaar in Parijs nog zal bij zijn, laat ze in het midden. “Ik heb geen idee, we zullen zien. Mijn volgende grote doel op korte termijn is het WK in november in Spanje. Ik ga bekijken hoe ik mij voel, hoe mijn prestaties op de grote toernooien zijn. Ik heb nog geen datum waarop ik wil stoppen. Zolang ik het leuk vind en mijn lichaam even fit blijft, ga ik door.”

 

 ©  AP

 

 ©  AP