©  AFP

Kampt Simone Biles met blessure? Amerikaanse trekt zich terug uit teamfinale turnen

In de teamfinale turnen kregen we vandaag de opgave van Simone Biles. De ‘GOAT’ van het vrouwenturnen ging de mist in op haar sprong, waarna ze in overleg ging met de dokters.

Uiteindelijk trok ze haar trainingspak terug aan en ging de catacomben in, al voegde ze zich later wel opnieuw bij haar teamgenoten. Turnen zat er evenwel niet meer in. Reserve Jordan Chiles moest haar vervangen en nam de oefening aan de brug met ongelijke leggers voor haar rekening. Biles zal niet meer aantreden in deze finale. Wat er aan de hand is, is momenteel nog onduidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo zou het kunnen dat ze geen fysiek, maar wel een mentaal probleem heeft. Biles klaagde tijdens de Spelen al langer over de hoge druk die op haar schouders rust. Na de teamkwalificaties - waarin de VS een zeer flauwe prestatie neerzetten - deelde ze haar gevoelens op Instagram: “Het was geen makkelijke dag en zeker niet mijn beste dag, maar ik ben erdoorheen gekomen”, gaf ze toe. “Ik heb echt het gevoel dat ik soms het gewicht van de ganse wereld op mijn schouders draag. Ik weet dat ik laat lijken alsof druk me niet beïnvloedt, maar soms is het moeilijk. De Olympische Spelen zijn geen grap!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  AP

 

 ©  REUTERS