©  EPA-EFE

Nog niet de Olympische Spelen van Nederland: BMX’er botst op overstekende official

Het zijn nog niet echt de Olympische Spelen van de Nederlanders die op twee wielen rijden. Na Annemiek van Vleuten en Mathieu van der Poel is Niek Kimmann de volgende Nederlandse pechvogel. De Nederlandse BMX’er botste op training hard tegen een overstekende official.

vva

De 25-jarige BMX’er, die donderdag in actie komt, klapte tijdens een training vol op een overstekende official. “Ik botste vol op een official die wilde oversteken. Ik hoop dat hij in orde is”, schrijft Kimmann op zijn twitteraccount bij een video van het voorval. “Ik heb een pijnlijke knie, maar ga mijn best doen om klaar te zijn voor donderdag. Iedereen bedankt voor de steun en berichtjes, dat waardeer ik zeer.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zondag dacht de Nederlandse Annemiek Van Vleuten goud te hebben gewonnen tijdens de wegwedstrijd bij de vrouwen, maar had de Nederlandse niet in de gaten dat de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer haar al vooruit was. En Van der Poel ging maandag tijdens de mountainbikewedstrijd hard onderuit en moest afstappen.

Kimman rijdt de BMX-wedstrijden samen met landgenoten Twan van Gendt en Joris Harmsen. Bij de vrouwen doen Laura Smulders, Judy Baauw en Merel Smulders mee. Na de kwartfinales op donderdag worden vrijdag de halve finales en de finales om de medailles verreden.