©  EPA

Nederlandse regering trekt streep door Lowlands: geen meerdaagse festivals tot september

Het kabinet verbiedt meerdaagse evenementen al zeker tot 1 september. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt. Geen Lowlands deze zomer dus.

Nele AchtenBron: De Limburger

Volgens Rutte is het op dit moment “niet verantwoord” om dit soort evenementen door te laten gaan. Het hertesten van bezoekers tijdens een festival zou logistiek niet goed te regelen zijn. Het besluit is genomen “in overleg met de evenementensector”, aldus Rutte.

Door het besluit worden onder meer festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland getroffen. “Dit is een enorm bittere pil, want de afgelopen maanden gingen de ontwikkelingen rondom corona overduidelijk de goede kant op. Op basis daarvan waren wij vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor Lowlands en stonden alle artiesten, leveranciers en vooral ook jullie in de startblokken voor een fantastisch weekend”, schrijft Lowlands in een eerste reactie. “We zijn net zo diep teleurgesteld als jullie: twee jaar op rij geen Lowlands is onvoorstelbaar.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nieuwe reisregels

De Nederlandse regering past ook de regels voor het reizen aan. Landen kunnen niet meer enkel op basis van de besmettingsaantallen een oranje zone worden, wel als een nieuwe variant van het coronavirus er opduikt.

Nederlanders moeten straks ook een coronabewijs laten zien als ze vanuit een ander EU-land terugkomen. Dat betekent dat ze volledig zijn gevaccineerd of maximaal 48 uur voor vertrek negatief zijn getest, of 24 uur met een sneltest.

Meer over Nederland