©  AFP

Nederlandse boeman van Sander Gillé en Joran Vliegen test positief op corona

De Nederlandse tennisser Jean-Julien Rojer heeft positief getest op corona op de Olympische Spelen in Tokio. Die zijn voor hem voorbij. Samen met Wesley Koolhof schakelde Rojer zondag in de eerste ronde van het dubbelspel nog Sander Gillé en Joran Vliegen met 6-3 en  7-6 (7/5) uit. Voor de tweede ronde moet het Nederlandse duo nu forfait geven.

Tom MasBron: BELGA

Rojer is op 17 juli uit Nederland vertrokken en werd na aankomst in Tokio iedere dag getest. Hij verbleef buiten het olympisch dorp en gaat nu tien dagen in quarantaine. “Helaas ben ik vanmorgen door de dokter gebeld dat mijn test positief was”, aldus Rojer. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het spijt me zo verschrikkelijk voor iedereen in het team. Ik heb er vooraf en ook hier alles aan gedaan om niet besmet te raken. Ik heb geen idee hoe dit is gekomen. Voor mijn dubbelpartner is dit ook vreselijk.”

Nederlandse tennissers trekken zich terug uit gemengd dubbelspel

De Nederlandse tennissers hebben intussen besloten zich terug te trekken uit de Spelen naar aanleiding van de positieve coronatest van Rojer, zo maakte coach Marco Kroes bekend.

Kiki Bertens of Demi Schuurs had in het gemengd dubbelspel nog in actie kunnen komen met Wesley Koolhof, die met Rojer zijn opwachting maakte in het mannendubbelspel. Bertens en Schuurs verloren maandag in het dubbelspel in drie sets van het Russische duo Koedermetova/Vesnina.

Meer over Sander Gillé