©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Grootste stijging van aantal nieuwe besmettingen met corona in Limburg: +61 procent

Tussen 14 en 20 juli zijn er gemiddeld 1.480 nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een gemiddelde stijging met 20 procent ten opzichte van de zeven voorgaande dagen. In Henegouwen (+74 procent) en Limburg (+61 procent) zijn de grootste stijgingen waar te nemen. Dat blijkt zaterdag uit het epidemiologisch bulletin van gezondheidsinstituut Sciensano.

Bron: BELGA

In die week werden 17 procent meer testen (ongeveer 73.500) uitgevoerd, terwijl er sprake is van een positiviteitsratio van 2,2 procent. Iets meer dan twee op de honderd testen draaien dus positief uit. Het reproductiecijfer komt weer wat lager uit op 1,10. Het getal is wel nog groter dan 1, wat betekent dat de epidemie aan kracht wint.

LEES OOK. 100 besmettingen per dag, ziekenhuizen blijven buiten schot

Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen neemt in nagenoeg alle delen van België toe, met procentueel de grootste stijgingen in Henegouwen (+74 procent), Limburg (+61 procent) en Namen (+44 procent). In twee provincies werd er een lichte daling genoteerd: Oost-Vlaanderen (-4 procent) en Luik (-1 procent).

Ook de ziekenhuisopnames bestendigen nog steeds de opwaartse trend. Er is sprake van gemiddeld 26,6 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Het gaat om een stijging met 25 procent tegenover de week ervoor. Momenteel liggen 273 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 84 op de afdelingen intensieve zorg.

In de periode van 14 tot 20 juli was er gemiddeld 1 overlijden per dag. Dat is 36 procent minder dan in de week ervoor. 

Intussen heeft 83 procent van de volwassen bevolking minstens één dosis van een vaccin gekregen. 64,1 procent van de meerderjarigen is volledig ingeënt.

Sinds de start van de pandemie zijn in ons land nu al 1.113.465 besmettingen met het coronavirus geregistreerd, terwijl alles samen 25.220 mensen bezweken aan Covid-19.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws