©  AP

Baseballclub Cleveland ruilt ‘racistische’ bijnaam Indians voor Guardians

Cleveland Indians, de club die uitkomt in de Noord-Amerikaanse Major League baseball (MLB), wijzigt zijn meer dan honderd jaar oude naam in Cleveland Guardians. Dat heeft de club vrijdag bekendgemaakt. De bijnaam Indians refereerde aan de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten en wordt inmiddels door veel mensen beschouwd als een uiting van racisme.

Bron: BELGA

De baseballclub uit Cleveland stond sinds 1915 bekend als de Indians. Vrijdag kondigde de club de naamswijziging aan in een video op Twitter, met een voice-over van acteur Tom Hanks. Daarmee komt een einde aan maanden van interne discussies binnen de club, aangewakkerd door een beweging die oproept om logo’s en namen te laten vallen die als racistisch beschouwd worden. Clubeigenaar Paul Dolan verklaarde dat de sociale onrust van vorige zomer, na de dood door politiegeweld van de zwarte Amerikaan George Floyd, vaart zette achter zijn intentie om de naam van de club te wijzigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De naam Guardians verwijst naar de standbeelden op de Lorain-Carnegie Bridge in Cleveland.