Tommy Dorfman 

Tommy Dorfman ©  Instagram

‘13 Reasons Why’-ster Tommy Dorfman uit zich als transvrouw

Tommy Dorfman, die onder meer te zien was in serie 13 Reasons Why, heeft in een interview met magazine Time laten weten dat transgender te zijn. De actrice vertelt in het tijdschrift dat ze in privékring al een jaar als transgender vrouw leeft.

jvh

De 29-jarige Netflix-ster, die ook rollen had in series Jane the Virgin en Love, Victor, gebruikt de voornaamwoorden zij en haar, maar heeft ervoor gekozen met dezelfde naam verder te gaan. Dat doet ze als eerbetoon aan haar oom Tommy, die een maand na haar geboorte overleed. “Ik voel een sterke band met die naam, met mijn oom die me in zijn armen heeft gehouden terwijl hij stervende was.”

Fans van Dorfman speculeerden naar aanleiding van foto’s die de actrice op sociale media plaatste al langer over een mogelijke transitie. Ze legt uit dat ze die foto’s lang zag als haar vorm van een coming out. “Het was een andere versie; omdat ik me niet op m’n gemak voelde erover te praten, deed ik het maar gewoon. Transformeren is prachtig, dus waarom zou ik niet met de wereld delen hoe dat eruit ziet? Maar als ik me daar als publiek persoon verder niet over uitspreek, raak ik de mogelijkheid kwijt om mijn eigen verhaal te vertellen.”

Dorfman is dankbaar voor alle transgenders die haar voorgingen. “Zij die dit pad voor mij bewandelden en hun leven hebben geriskeerd om authentiek te leven en radicaal zichzelf te zijn. Dank aan alle transvrouwen die me hebben laten zien wie ik ben, hoe ik kan leven en dat ik een plek heb in deze wereld.”