©  REUTERS

VIDEO. Spelers Boca Juniors op borgtocht vrijgelaten na incidenten in Brazilië

De spelers en managers van de Argentijnse voetbalclub Boca Juniors zijn woensdag op borgtocht vrijgelaten na twaalf uur in hechtenis te hebben gezeten in Brazilië. Boca werd uitgeschakeld in de tweede ronde van de Copa Libertadores door Atletico Mineiro en kon het verlies niet verwerken.

Arno SchepersBron: BELGA

LEES OOK. Spelers Boca Juniors misdragen zich na uitschakeling in Copa Libertadores

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 30-koppige delegatie van Boca verliet het politiebureau van Belo Horizonte rond de middag, op weg naar de luchthaven om terug te keren naar Buenos Aires. 

Nadat zowel heen- en terugwedstrijd op 0-0 waren geëindigd, trok Mineiro in een strafschoppenreeks met 3-1 aan het langste eind. De spelers en officials van Boca waren er niet blij om dat hen in de tweede helft een doelpunt was ontzegd door de VAR, iets wat hen in de heenwedstrijd ook al overlkomen was. In de tunnel kwam het tot een algemene vechtpartij. De politie moest tussenkomen met traangas

Volgens de politie zijn ten minste acht leden van de delegatie van Boca Juniors, zeven spelers en een manager, tijdens de vechtpartij door bewakingscamera’s geïdentificeerd. Ze worden beschuldigd van mishandeling, lichamelijke verwondingen en/of vernieling van openbare eigendom. Vier clubleden moesten een document ondertekenen waarin ze zich ertoe verplichten later voor een Braziliaanse rechtbank te verschijnen.

De beschuldigden werden ontboden op het politiebureau van Belo Horizonte om zich te verantwoorden, maar de hele Argentijnse delegatie besloot erheen te gaan en bracht er uiteindelijk de nacht door. De spelers die niet aangeklaagd werden, deden dat in de bus, die voor het politiebureau geparkeerd stond.

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AP

 

 ©  AP

 

 ©  AP

 

 ©  AP

 

 ©  AP

 

 ©  AP

 

 ©  AP

(belga)