© KH

Lees nu onze volledige zomerreeks over de opvallendste huizen van Limburg

Maaseik/Heusden-Zolder/Ham/Lummen/Bocholt -

Het Belang van Limburg belde aan bij de meest opvallende huizen in onze provincie. Wie zijn de bewoners? Wie was de architect? En hoeveel heeft het gekost. Je leest het in de reeks ‘Wie zou hier wonen?’

Het huis van architect Rudi Heyens uit Maaseik was nog lang niet klaar toen hij in 2000 op 37-jarige leeftijd overleed. Zijn vrouw Lieve Vanderhoydonck (50) bleef achter met een dochtertje van 3,5 jaar, een zoontje van negen maanden en een ongewoon en vooral onafgewerkt huis.

Deel 1: Architect Rudi (37) overleed voor zijn woning voltooid was

Toen huisarts Mathieu Kelchtermans (80) en zijn vrouw Céline Houben (83) in 1969 een huis en praktijkruimte bouwden in Heusden-Zolder, wilden ze dat vooral doen met zo veel mogelijk gerecycleerde materialen. De opvallende dakramen zijn cockpitkoepels van oude straaljagers.

Deel 2: Mathieu (80) en Céline (83) hebben cockpitkoepels van straaljagers als dakramen

Barbier Sven Sauviller heeft in zijn huis in Ham een eigen zaak ‘Forest Cut’. Wat begon als een idee om zijn logo op de voorgevel te laten spuiten, eindigde uiteindelijk met drie gevels die volledig bespoten werden met bostaferelen.

Deel 3: Sven en Polina uit Ham lieten hun huis volledig bespuiten met graffiti

David Vansteenbeeck (39) en Sofie Dekoning (37) zochten en vonden een huis met karakter in Lummen. Ze kochten voormalig grillrestaurant The Elkhorn en toverden het om tot een gezinswoning. De westernlook hebben ze behouden.

Deel 4: David en Sofie wonen in een voormalig restaurant… zonder keuken

Weinigen weten het, maar in de glazen piramide op het Bocholtse industrieterrein zit een woongedeelte verscholen. Met een beetje pijn in het hart heeft eigenaar Johan Vrolijks (55) het te koop gezet. Het Louvre in Limburg, maar dan zonder Mona Lisa.

Deel 5: Te koop in Bocholt: het Louvre van Limburg

 desa

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio