©  Arsenal FC via Getty Images

Geen Amerikaanse trip voor Sambi: Arsenal zegt trip naar VS af wegens coronagevallen

Bron: Sky Sports

Arsenal, de nieuwe club van onze landgenoot Albert Sambi Lokonga, moet vanwege “een klein aantal coronagevallen” een trainingskamp en oefentoernooi in de Amerikaanse staat Florida afzeggen. Dat heeft de Premier League-club woensdag bevestigd. De Gunners meldden niet wie een positieve coronatest heeft afgeleverd.

LEES OOK. Arsenal ziet in Sambi nu al de nieuwe Vieira, maar: “Hij belandt in een club vol twijfels”

De ploeg van trainer Mikel Arteta zou deze week naar de Verenigde Staten vliegen voor de Florida Cup. Arsenal zou tijdens zijn verblijf een vierkamp afwerken met Inter, Everton en Millonarios. De Londense club zou het op zondag 25 juli opnemen tegen Inter en vervolgens op 28 juli tegen Everton of Millonarios.

“Deze moeilijke beslissing hebben we genomen om de gezondheid en het welzijn van onze spelers en stafleden te vrijwaren”, zo klinkt het op de clubwebsite. Volgens Arsenal vertonen de besmette personen geen symptomen. Ze zijn in isolatie gegaan.

Arsenal opent het nieuwe seizoen in de Premier League op 13 augustus met een uitwedstrijd tegen Brentford. De club werkt aan een alternatief voor het trainingskamp. Wel staan op 1 en 8 augustus oefenwedstrijden tegen Chelsea en Tottenham Hotspur gepland.