Apocalyptische beelden uit Duitse stad: “Noodoproepen komen uit huizen, maar redding is niet mogelijk”

De regionale regering van Keulen (Regierungsbezirk Köln) heeft op Twitter beelden gedeeld van Blessem, deel van de gemeente Erftstadt. De schade na het deels wegtrekken van het water is catastrofaal. In een veld naast de woonkern heeft het wassende water een aardverschuiving veroorzaakt.

Bij de aardverschuiving zijn doden gemeld. Er is ook sprake van meerdere vermisten, al konden de hulpdiensten geen aantallen geven. “Vanuit de huizen komen noodoproepen, maar voorlopig is redding niet mogelijk”, schrijft de regionale regering op Twitter. “Onze rampenbestrijding is ter plaatse.”

Nog volgens Duitse media zijn de hulpdiensten ter plekke onderbemand. Ook hebben de hulpdiensten nog een gaslek ontdekt waar ze niet aankunnen, wat de operatie verder bemoeilijkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het noodweer heeft in het westen van Duitsland intussen al 93 mensenlevens geëist. In een eerdere balans, vrijdagochtend, was nog sprake van minstens 81 doden: 50 in Rijnland-Palts en 31 in Noordrijn-Westfalen. In die laatste deelstaat zijn nu al 43 doden geteld. Dat melden de lokale autoriteiten.

 

 ©  David Young/dpa

 

 ©  AP

 

 ©  Marius Becker/dpa

 

 ©  Marius Becker/dpa

 

 ©  Marius Becker/dpa

 

 ©  David Young/dpa

 

 ©  David Young/dpa

(adm)

Meer over Wateroverlast