©  BELGA

Basketbal

Belgian Cats verliezen laatste voorbereidingsmatch voor de Spelen tegen gastland Japan

De Belgische basketbalvrouwen hebben donderdag in Saitama, in een andere zaal dan degene waar alle wedstrijden van het olympisch basketbaltoernooi doorgaan, in een oefenduel met 84-76 verloren van Japan. Bij de rust stonden de Japanse vrouwen 43-42 voor, en in het laatste kwart maakten ze definitief het verschil.

Bron: BELGA

Emma Meesseman was met 30 punten (en 8 rebounds) de beste Belgische. Kim Mestdagh scoorde 19 punten, Julie Allemand 8 (en 6 assists). Jana Raman (duimbreuk) deed nog niet mee bij de Cats. Serena-Lynn Geldhof, die slechts reserve is, speelde verrassend. Ann Wauters vierde ook haar terugkeer tussen de lijnen.

De Belgian Cats zijn intussen negen dagen in Mito, dichtbij Tokio, waar het trainingscentrum van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) ligt. De Belgische vrouwen hoopten nog twee andere voorbereidingswedstrijden te kunnen afwerken voor de start van het olympisch toernooi op 27 juli, maar de duels tegen Spanje (19 juli) en de Verenigde Staten (22 juli) werden geannuleerd vanwege de coronabeperkingen in Japan.

De Cats nemen voor het eerst deel aan de Olympische Spelen. In de groepsfase treffen ze Australië (27 juli), Puerto Rico (30 juli) en China (2 augustus).