©  BELGA

Buitenlands voetbal

Het rugnummer is bepaald en duel met Lukaku staat gepland: aankondiging van Sambi Lokonga bij Arsenal komt dichterbij

De transfer van Albert Sambi Lokonga van Anderlecht naar Arsenal komt nu wel heel dichtbij. De middenvelder van paars-wit zat de afgelopen dagen in quarantaine in afwachting van de overstap en een officiële aankondiging zal niet lang meer uitblijven. Net als bij Anderlecht zal Lokonga bij Arsenal met het nummer 48 op de rug spelen, een verwijzing naar de postcode van zijn geboortestad Verviers (4800). Er ligt voor hem een contract van vijf seizoenen klaar in Londen.

Jürgen Geril, Tjorven Messiaen

Heel binnenkort passeert Anderlecht dus opnieuw langs de kassa en neemt het afscheid van een jeugdproduct. Zo’n 17,5 miljoen euro zal paars-wit mogen bijschrijven eens de overstap geofficialiseerd is. Vrijdag al legde de Rode Duivel, met succes, zijn medische tests af. Na zijn quarantaineperiode zal hij aansluiten bij de kern van de Gunners. Later deze week staat dan al een oefenwedstrijd tegen Rangers, al komt die waarschijnlijk nog te vroeg, op het programma.

Nadien volgt meteen een wedstrijd tegen het Inter van Romelu Lukaku. De twee jeugdproducten van Anderlecht zullen elkaar op 26 juli tegenkomen op de Florida Cup. Nadien spart Arsenal ook nog tegen stadsgenoten Chelsea en Tottenham.