Deceuninck-Quick Step wordt volgend seizoen Quick-Step Alpha Vinyl Team

De ploeg van Patrick Lefevere heet volgend seizoen Quick-Step Alpha Vinyl Team. Zoals eerder bekend haakt Deceuninck af en komt een tweede ‘brand’ van Quick-Step in de naam van de ploeg.

Hugo Coorevits

De West-Vlaamse CEO van de succesvolste Tourploeg van de voorbije twee weken maakte dat bekend in Andorra tijdens de tweede rustdag van de ploeg. Quick-Step en Lefevere lieten al in mei weten dat ze een nieuwe deal hebben voor nog eens zes jaar. Tot einde 2027. Met nu Alpha Vinyl aan de ploegnaam toe te voegen wil het West-Vlaamse bedrijf een tweede ‘brand’ in de spots zetten.

“Quick-Step staat natuurlijk voor laminaat, maar we hebben zoveel meer te bieden”, stelde de voorzitter van Unilin Flooring (het moederbedrijf achter de sponsornamen), Ruben De Smet. “De vinyl-markt boomt. Quick-Step wil ook deze markt domineren. Zoals we met laminaat doen.”

“We delen dezelfde waarden”, zei Patrick Lefevere. “Mooiheid, innovatie, leiderschap en dromen doen veranderen in werkelijkheid: dat zijn de sleutels van het succes voor de ploeg en onze hoofdsponsor.”

Marketingdirecteur Bart Peeters voegde eraan toe dat hij hoopt dat naambekendheid van deze verzameling high performing vinyl-vloeren van Quick Step nu ook boomt.

Quick-Step-Soudal in 2023?

Verwacht wordt dat in 2023 dan de naam van Lefeveres WorldTour-team verandert in Quick-Step – Soudal, maar daar wou de West-Vlaamse wielerbaas absoluut niet op ingaan. Soudal zou overkomen van de Lotto-ploeg waarmee het contract einde 2022 afloopt. “Ik antwoord daar niet op. Ik heb het over volgend seizoen. Please, respecteer wat we aankondigen. Ik word heel moe van dat soort vragen. Wie andere dingen wil schrijven, feel free. Ik hoop wel volgende week nog iets nieuws aankondigen, maar met betrekking tot volgend jaar.”

Het zou eerder om een partner gaan. Qua hoofdsponsoring is met Quick Step Alpha Vinyl Team alvast de naam neergezet. (hc)

Meer over Deceuninck-QuickStep