©  REUTERS

Kersvers Europees kampioen Italië om 6 uur alweer terug in Rome voor feestje met fans, premier Draghi bedankt team

De Italiaanse nationale voetbalploeg, die zich zondagavond tot Europees kampioen kroonde, is maandagochtend net na 6u met een vliegtuig van Alitalia geland in Rome. Later op de dag zal premier Mario Draghi het team ontvangen. Dat meldt het Italiaans nieuwsagentschap ANSA. De Azzurri haalden het in de finale op Wembley na een strafschoppenreeks van Engeland.

blg, wicBron: BELGA

Rond 5u stonden ongeveer 200 supporters het team op te wachten op de Fiumicino-luchthaven. Bij het verlaten van het vliegtuig toonden bondscoach Roberto Mancini en aanvoerder Giorgio Chiellini de trofee.

Zondagnacht trokken duizenden Italianen de straat op om de Europese titel te vieren. Velen waren in Rome afgezakt naar de grote schermen nabij het Colosseum en de Piazza del Popolo om de finale te volgen.

Daarna pas volgde eindelijk een welverdiende nachtrust voor de Europese kampioenen. Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini, de twee veteranen centraal achterin bij Italië, namen de trofee zelfs mee naar bed. “Geen zorgen, iedereen kan rustig gaan slapen”, schreef Bonucci op zijn Instagram-account. “Wij beschermen de beker wel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In een regeringsverklaring bedankte premier Draghi het team, bondscoach Roberto Mancini en zijn staf. De ploeg heeft “een buitengewone wedstrijd gespeeld en een fantastische teamspirit en individuele klasse getoond”, zo klinkt het.

 

 ©  AFP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS