©  BELGAIMAGE

Queen moedigt Engelse voetbalploeg aan met 55 jaar oude foto en ‘geheime boodschap’

De Engelsen hebben vanavond een afspraak met de geschiedenis: voor het eerst in 55 jaar kan het Engels voetbalelftal een trofee van een groot tornooi in de wacht slepen. Om het Engels team aan te moedigen, deelde Queen Elisabeth een foto uit de oude doos en schreef ze de coach een brief waar sommigen een ‘geheime boodschap’ in menen te ontdekken.

tib

De meeste Engelsen zullen het niet meer heel bewust meegemaakt hebben, maar Queen Elisabeth herinnert het zich nog wel: zij mocht 55 jaar geleden de wereldbeker overhandigen aan verdediger Bobby Moore. Die foto werd weer bovengehaald aan de vooravond van de finale en circuleert op sociale media samen met een brief die ze schreef aan coach Gareth Soutgate: “55 jaar geleden was ik zo bevoorrecht om de wereldbeker te mogen overhandigen aan Bobby Moore en zag ik wat het betekende voor de spelers, het management en hun team wat het betekende om de finale van een groot voetbaltornooi te halen en te winnen. Ik wil jullie allemaal mijn felicitaties en die van mijn familie overbrengen, en zend jullie mijn beste wensen met de hoop dat de geschiedenis niet enkel het succes, maar ook de teamgeest, de inzet en de trots die jullie getoond hebben, zal onthouden.”

Een brief waar sommigen overigens een ‘geheime boodschap’ in zagen: op twitter circuleert de tekst met de letters omcirkeld die samen het zinnetje ‘It’s coming home’ vormen. Als de beker vanavond echt weer naar Engeland komt, zal het prins William zijn die hem zal mogen overhandigen aan het team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.