©  REUTERS

Malta weigert als eerste EU-land toegang aan alle niet-gevaccineerden

Malta gaat alle niet-gevaccineerde bezoekers vanaf woensdag de toegang tot het land weigeren. Een negatieve test zal dan niet langer voldoende zijn om naar het eiland in de Middellandse Zee te mogen reizen. Het is het eerste EU-land dat een dergelijke drastische beslissing neemt.

jvh

Wie Malta vanaf 14 juli binnen wil, zal een bewijs van vaccinatie moeten kunnen voorleggen. Malta erkent zowel het Europese coronapaspoort als het Britse coronacertificaat. Kinderen die hun ouders vergezellen, moeten een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Niet-begeleide kinderen krijgen geen toestemming om te reizen.

“We moeten onze samenleving beschermen”, verklaarde gezondheidsminister Chris Fearne de beslissing. Voordien moesten enkel reizigers uit Groot-Brittannië een bewijs van vaccinatie voorleggen, voor andere reizigers volstond een negatieve PCR-test.

Malta stelde de afgelopen 24 uur 96 nieuwe besmettingen vast, de vierde opeenvolgende dag waarop het aantal quasi verdubbelde. Een meerderheid van die besmettingen wordt in verband gebracht met buitenlandse toeristen. Ondanks de stijgende besmettingscijfers, liggen er op dit moment wel slechts drie patiënten in het ziekenhuis met Covid-19.

Malta kent de hoogste vaccinatiegraad van Europa: 79 procent van de volwassenen is volledig gevaccineerd, 84 procent heeft een eerste prik gekregen.

Meer over Malta

Aangeboden door onze partners