©  ISOPIX

Elise Mertens naar finale dubbelspel op Wimbledon

Elise Mertens en haar Taiwanese partner Hsieh Su-wei spelen de finale op Wimbledon. Ze versloegen het Japanse duo Aoyama en Shibahara. De 25-jarige Mertens uit Hamont-Achel kan nu haar derde grand slam in het dubbelspel winnen.

Mertens en Hsieh Su-wei hadden 1 uur en 43 minuten nodig om het Japanse duo Shuko Aoyama/Ena Shibahara op zij te zetten in de halve finales. De setstanden waren 6-4, 1-6 en 6-3.

Elise Mertens heeft al twee grandslamtitels in het dubbelspel op haar palmares staan. De Hamontse won eerder dit jaar al de Australian Open aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka. In 2019 won het duo Mertens-Sabalenka ook al de US Open.

 

 ©  ISOPIX

De 35-jarige Hsieh is titelverdedigster op Wimbledon, dat vorig jaar door de coronapandemie niet kon doorgaan. De nieuwe partner van Mertens won het grasgrandslam aan de zijde van de Tsjechische Barbora Strycova. In 2013 triomfeerde de Taiwanese al een eerste keer op het Londense gras, toen aan de zijde van de Chinese Peng Shuai.

In het enkelspel strandde Mertens (WTA 16) vorige week in de derde ronde. De Limburgse leed een 7-5, 6-3 nederlaag tegen de Amerikaanse Madison Keys (WTA 27). (SPN, ALG, MDM, PJB, nl)

Meer over Wimbledon