© ZB

Ziek, gewond of dood: politie neemt in Lozen 425 dieren in beslag

Bocholt -

Bij een controle in een huis aan het kanaal in Lozen heeft een ploeg van de politiezone Carma meer dan 425 dieren aangetroffen. Tussen de zieke of gewonde duiven, kippen, konijnen, parkieten, papegaaien en cavia’s lagen ook kadavers.

De dieren leefden in erbarmelijke omstandigheden. De dieren werden overgebracht naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. Volgens uitbater Rudi Oyen was het een verschrikkelijke ontdekking. “De wedstrijdduiven hadden een besmettelijke ziekte en ze werden geteisterd door parasieten. Zo leden vele duiven aan trichomonas.” Een van de symptomen is dat vogels zwellingen in de snavel kunnen hebben en hierdoor grotere voedselitems niet meer doorslikken. Het besmette voedsel blijft liggen en ook de volgende wordt dan besmet. “Bij de inbeslaggenomen vogels waren er die aan vedermijt leden. We weten niet waarom de persoon zoveel dieren hield. Ze waren graatmager en ziek”, zegt Rudi Oyen.

Behalve enkele parkieten, papegaaien en de hond, werden ze allemaal in beslag genomen. De politie stelde een pv op in het kader van dierenwelzijn en de eigenaar zal op een later tijdstip nog verhoord worden.

“De dieren leefden in erbarmelijke omstandigheden”, zegt Rudi Oyen.  ©  zb

 zb/rdr

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio