©  USA TODAY Sports

NBA-finale staat vast: Milwaukee kijkt Phoenix in de ogen

Milwaukee heeft zich zaterdag als tweede team geplaatst voor de finale van de NBA. De Bucks versloegen Atlanta met 107-118, waardoor ze op een onoverbrugbare voorsprong van 4-2 kwamen in de eindstrijd van de Eastern Conference. In de NBA Finals neemt Milwaukee het op tegen Phoenix.

Bron: BELGA

Khris Middleton was bij Milwaukee het best bij schot met 32 punten, Jrue Holiday gooide 27 punten door de korf. Bij Atlanta keerde Trae Young terug na een bloeduitstorting in de voet, hij moest tevreden zijn met 14 punten.

Vedette Giannis Antetokounmpo ontbrak bij de Bucks. De Griekse tweevoudige MVP viel dinsdag in het vierde duel met de Hawks uit met een knieblessure.

Milwaukee stoot voor de derde keer in de clubgeschiedenis door naar de NBA Finals. In 1971 kroonden de Bucks zich tot kampioen, in 1974 gingen ze in de finale onderuit tegen Boston Celtics.

Woensdag wisten de Phoenix Suns zich al ten koste van de LA Clippers te verzekeren van een ticket voor de NBA Finals. Het eerste finaleduel is komende dinsdag voorzien in Phoenix.