Aangeboden door JOBAT

Eén op twee Belgen werkt nooit op vakantie

Vakantie is heilig voor bijna de helft van de Belgen. 48 procent sluit het werk dan buiten, waarmee we strikter zijn dan de Nederlanders en de Britten ...

William VisterinBron: Jobat.be

Minder dan 10 procent van de Belgen haalt ook op vakantie vaak zijn telefoon of laptop boven. Dat blijkt uit een internationale rondvraag van SD Worx bij onder meer 2.500 Belgen.

Zowat 43 procent van de Britten en 38 procent van de Nederlanders werkt nooit op vakantiedagen. Waarmee alle drie de nationaliteiten eerder tijdens het weekend blijken te werken dan tijdens hun vakantie.

DE GRENS VAN OVERWERK

Sommige bedrijven grijpen ook zelf in: geen mails meer na 20 uur of in het weekend, maar bijvoorbeeld ook een vergadervrije dag per maand of week.

David Schoonens, director consulting bij SD Worx Belgium, vindt het goed dat ook medewerkers, met name als ze kunnen kiezen waar en wanneer ze werken, hun limieten stellen. “Als jouw organisatie de vrijheid geeft om het werk naar eigen invulling te presteren, dan bewaak je best waar de grens ligt van overwerk. Te veel is nooit goed.”

  • Nooit meer overwerken: 6 tips

PARTICIPATIEBAROMETER

AMS, initiatiefnemer SD Worx en Jobat organiseren samen een onderzoek: de participatiebarometer.

Even ontsnappen aan de sleur van je (thuis)kantoor? Laat ons weten of jij gehoord wordt op het werk en maak kans op een weekendje weg t.w.v. 300 euro!

Participatiebarometer


Bron: Jobat.be