©  isopix/reuters

“Geen Kate Middleton en prins Charles op herdenking Diana”

Met de onthulling van een nieuw standbeeld in Londen wordt donderdag de zestigste geboortedag van prinses Diana herdacht. “Maar zowel haar ex-echtgenoot prins Charles (72) als haar schoondochter Kate Middleton (39) zullen niet aanwezig zijn bij de herdenking”, zo melden officieuze bronnen.

Bron: Page Six, UK Times

Het oorspronkelijke plan was om een honderdtal gasten toe te laten op de ceremonie, maar door de coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk werd dat aantal nog fors ingeperkt. Haar twee zoons, William en Harry, zullen allebei aanwezig zijn, maar Williams echtgenote Kate Middleton zal er dan weer niet bij zijn.

Volgens “bronnen” van tabloid Page Six komt dat omdat William niet wou dat ze kwam en zo betrokken zou raken bij de ruzie tussen de broers. “Catherine’s afwezigheid spreekt boekdelen”, zo schrijft de tabloid. “Het inperken van het aantal gasten blijkt een perfect excuus voor haar om weg te blijven. William is het drama beu en Kate moet hier niet bij betrokken worden.”

Toch verwacht Page Six geen (publieke) ruzie tussen de prinsen. “William is vastbesloten om de herdenking niet te laten overschaduwen door al het drama.”

Naast Kate zal ook prins Charles, de voormalige echtgenoot van de betreurde Diana, niet aanwezig zijn donderdag. “Op zulke momenten zouden oude wonden weer naar boven kunnen komen”, zo schrijft de UK Times. (mtm)

Meer over Brits koningshuis