©  Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Safari Rally - Neuville vergroot voorsprong in Kenia

Thierry Neuville (Hyundai i20) heeft zaterdagochtend zijn leidersplaats in de Safari Rally verstevigd. De Belg won de eerste rit van de dag en liet vervolgens nog een derde en een vierde tijd optekenen. Hij heeft nu 28.1 voor op de Japanner Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) en 56.2 op zijn Estlandse teamgenoot Ott Tanäk.

Robin LochtBron: BELGA

In vergelijking met vrijdag beleefden de deelnemers een eerder rustige morgen. Neuville won de eerste rit, waarna Sébastien Ogier de volgende twee voor zijn rekening nam. De Fransman volgt als vierde op 1:33.8 van Neuville, die tevreden was over zijn ochtend. “In de laatste rit lagen er nogal wat stenen waardoor we moesten afremmen”, zei de Luikenaar aan de finish. “Ook toen we een giraf zagen hebben we flink afgeremd. In het laatste gedeelte van de derde rit waren we misschien iets te voorzichtig.”

Dani Sordo (Hyundai i20), Kalle Rovanperä (Toyota Yaris) en Elfyn Evans (Toyota Yaris) kwamen na hun opgaves van vrijdag opnieuw aan de start. Het chassis van de wagen van Oliver Solberg (Hyundai i20) was te fel beschadigd, zijn rally is voorbij.

Zaterdagnamiddag werken de deelnemers dezelfde ronde van drie klassementsritten af. De zesde WK-rally eindigt zondagmiddag.

Meer over Thierry Neuville

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws