©  AFP

Koeweits international breekt record van aantal caps (maar ook hier loert Cristiano Ronaldo om de hoek)

Bron: BELGA

De Koeweitse voetballer Bader Al-Mutawa werd vrijdag met 185 caps de speler met de meeste selecties voor het nationale elftal van zijn land. Hij brak het record van Egyptenaar Ahmed Hassan (ex-Anderlecht). Al-Mutawa’s record zou binnenkort gebroken kunnen worden door Cristiano Ronaldo, die zondag tegen België op het EK zijn 179ste interland zal spelen.

Al-Mutawa, 36 jaar, behaalde zijn 185ste cap voor de nationale ploeg in een wedstrijd tussen Koeweit en Bahrein in de kwalificaties voor de Arab Cup. Al-Mutawa’s grootste concurrent voor het record, Cristiano Ronaldo, evenaarde woensdag in de EK-wedstrijd tegen Frankrijk het record van Ali Daei, die 109 doelpunten scoorde in internationale wedstrijden. De Spanjaard Sergio Ramos, 35 jaar, is 180 keer uitgekomen voor de nationale ploeg, maar hij werd niet geselecteerd voor het EK.

Bader Al-Mutawa werd in september 2003 op 18-jarige leeftijd voor het eerst geselecteerd voor de nationale ploeg van Koeweit. Hij heeft sindsdien tegen 84 verschillende teams gespeeld en 54 doelpunten gemaakt. (belga)