©  AP

Licht op groen voor vaccinatie van risicopatiënten van 12 tot 15 jaar

Ook jongeren tussen 12 en 15 jaar met een onderliggende aandoening zullen een vaccin krijgen. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bekendgemaakt.

LEES OOK. Progeriapatiënte Amber (15) krijgt geen coronavaccin omdat ze te jong is

“Het IMC zet nu ook het licht op groen voor de vaccinatie met het Pfizer-vaccin van jongeren van 12 tot en met 15 jaar met onderliggende aandoeningen. De vaccinaties van deze beperkte groep (enkele 1000’en) zullen aansluiten op deze van de 16-17-jarige risicopatiënten”, tweet Wouter Beke, Vlaams minister van Volksgezondheid.

Het IMC Volksgezondheid is de vergadering van de verzamelde volksgezondheidministers van ons land. Op 5 juni gaven zij al groen licht voor de inenting van 16- en 17-jarigen, die zouden volgen nadat alle 18-jarigen een vaccinatie hadden gekregen. De uitnodiging van jongeren met onderliggende aandoeningen in die leeftijdscategorie startte al onmiddellijk . Het gaat dan bijvoorbeeld om jongeren met bijvoorbeeld mucoviscidose, diabetes type 1, nierproblemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Coronavaccin