Het AED toestel hangt voortaan buiten tegen de gevel 

Het AED toestel hangt voortaan buiten tegen de gevel © Ingezonden

AED toestel aan sportterreinen Halveweg voortaan voor iedereen bereikbaar

Zonhoven -

Het AED toestel voor hartproblemen van FC Halveweg is verhuisd van de clublokalen naar de buitengevel. Zo is het ook voor andere sporters én voor de omwonenden toegankelijk.

Het AED-toestel is een draagbare defibrillator waarmee je elektrische schokken kan toedienen bij ernstige hartritmestoornissen. “Wij wilden het toestel dat in de gebouwen van FC Halveweg hing toegankelijk maken voor alle sporters,” leggen voorzitters Jos Palmaers van FC Halveweg en Goedele Schepers van Tennis Halveweg uit. “Zo ontstond het idee om het toestel naar buiten te verhuizen. Op die manier wordt het toestel niet enkel toegankelijk voor alle bezoekers van de sportterreinen maar ook voor de naaste omwonenden.”

“Een AED-toestel kan mensenlevens redden,” oordeelt ook schepen van welzijn Frank Vandebeek uit Zonhoven. “Dit initiatief is een mooi voorbeeld hoe sport en gezondheid hand in hand gaan. Op vraag van de sportclubs hebben wij hen ondersteund, om dit mogelijk te maken en om hierrond te communiceren.” Het toestel kan je voortaan vinden aan de buitenzijde van de kleedkamers van FC Halveweg.  TR

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio