©  House of Entertainment

 ©  House of Entertainment

thumbnail:  
thumbnail:  

Nederlandse radio-dj Giel Beelen nodigde Hasselaar Daniël Busser uit in zijn populaire ochtendshow

Vanochtend was de 22-jarige Daniël Busser te gast op Radio 2 in Nederland. Op de langste dag nodigde hét radio-icoon Giel Beelen de Hasselaar uit voor een uitgebreid interview in ‘Giel’, de vroegste en populairste ochtendshow van Nederland.

Aanleiding was de succesvolle release van Daniël zijn nieuwe single ‘Zomer’, die vorige week door de Top 40 nog getipt werd als ‘de onder de radar hit’. “Het was niet alleen vroeg opstaan (lacht), maar vooral ook een unieke ervaring. Als naam ken ik Giel. Ik weet dat hij in het verleden nog heeft gepresenteerd op 3FM en herinner me nog zijn betrokkenheid bij Het Glazen Huis, het Nederlandse origineel van onze Music For Life. Giel is een super sympathieke rechtdoorzee kerel, die zelfs om vier uur ’s morgens massa’s energie heeft die hij deelt met zijn luisteraars en zijn gasten in de studio. Ik vond het fijn dat hij mij, samen met mijn gitarist en songwriter Wessel van Deursen, uitnodigde voor een toffe babbel en 2 akoestische nummers. Bij ‘Adrenaline’ ontploften de streams, net als bij mijn nieuwe single, die door de luisteraars laaiend enthousiast onthaald werd en het erg goed doet in Nederland. De mensen zijn mijn optredens in o.a. Paradiso duidelijk nog niet vergeten en dat doet deugd”, zegt Daniël Busser.

 ©  House of Entertainment

“Op zich zijn we bij Radio 2 niet zo van de Hiphop, maar ‘Zomer’ is zo’n lekker popliedje. Volgens mij is het een dikke hit hoor”, zei Giel in zijn radioshow oprecht tegen Daniël.

Na onder andere ‘Vrienden’, ‘Tu Veux Quoi’, ‘Drijfzand’ en het duet ‘Adrenaline’ met Snelle, scoort Daniël Busser, die al sinds z’n 15de muziek maakt, nu opnieuw met ‘Zomer’, een nummer dat hij schreef met Donda Nisha (Snelle, Olivia), Wessel van Deursen en Tristan Rozendaal (GewoonBeats). Vorige week stond hij met het gezongen gitaarrifje al op nummer 36 in de Vlaamse Top 50 van Ultratop.

In het verlengde van zijn succesvolle en nog steeds groeiende Busserfam Community, waar jongeren met Daniël praten over hun problemen of dingen die hen bezighouden, werkt de artiest op donderdag 1 juli 2021 mee aan het ‘OverKop in concert’. Dat vindt plaats in het Genkse OverKop-huis. “Ik vind het belangrijk dat ik op deze manier ook een signaal kan geven aan het OverKop-project dat jongeren ondersteunt in hun problemen en waar nodig een luisterend oor biedt”, zegt Daniël Busser, die in Genk het podium deelt met o.a. Blu Samu en Tourist LeMC.

Met de versnelde vaccinaties en versoepelingen in gedachte, lijkt er voor Daniël Busser toch nog een festivalzomer aan te komen. Naast het optreden in het Genkse OverKop-huis, staat hij tijdens het eerste weekend van september in zijn geboortestad Bree op de eerste editie van het stadsfestival ‘Breekout’. Daar staat hij op de affiche met o.a. Tourist LeMC en Bart Peeters. En dan is er nog ‘Tomorrowland’, het Boomse festival dat hem vorig jaar al aankondigde als de eerste Vlaamse rapper/hiphopper op hun affiche. “Fingers crossed, want ik hoop inderdaad dat het festival alsnog doorgaat. Dat zou mooi zijn, zowel voor de artiesten als het publiek. We zien wel wat het wordt”, zegt Busser afsluitend.

Meer info over Daniël Busser vind je op www.danielbusser.com. Zijn nieuwste single ‘Zomer’ verscheen op het House of Entertainment-label en is digitaal beschikbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer