©  Jorik Heins/ Facebook

Radiopresentator neemt live ontslag omdat collega’s zich niet aan coronaregels houden

De Nederlandse radiopresentator Jorik Heins van 1Twente heeft vrijdagmiddag live tijdens een uitzending ontslag genomen, omdat in zijn studio een aperitiefje plaatsvond waar de coronaregels niet werden gerespecteerd. Hij deelde zijn irritatie in de rechtstreekse uitzending met zijn luisteraars.

“Dit is niet de eerste keer dat ze hier corona negeren”, zei Heins. “Ik heb principes. Ik stop bij 1Twente.” De dj deelde vervolgens op Facebook foto’s van de borrel en schrijft daarbij: “Dit kan niet. Ik stop! Vandaag, 18 juni, trof ik dit ’feestje’ aan bij lokale omroep 1Twente. Corona bestaat hier niet.”

De dj zegt dat hij directeur Flip van Willigen heeft aangesproken over de borrel. “Zijn reactie was dat dit volgens hem kon. ‘Iedereen had eigen verantwoordelijkheid.’ ‘Niemand had klachten.’ Wetgeving? Ik word hier boos om. Bedrijven en mensen lijden. En de lokale omroep doet dit. (En dit is niet de eerste keer dat ze hier corona negeren). Ik heb principes. Ik stop bij 1Twente.”

(Lees verder onder de foto)

Voorbeeldfunctie

Volgens Heins, die al jaren als vrijwilliger werkte voor de zender, heeft directeur van Willigen gedreigd dat het delen van de borrelfoto ‘consequenties’ voor hem heeft. “Ik laat me niet bedreigen! Dank aan iedereen met wie ik fijn heb samengewerkt.”

Ook in de Nederlandse krant Tubantia gaat Heins in op zijn ontslag, waar hij overigens nog steeds achter staat. “We maken elke dag uitzendingen over corona. We interviewen de GGD, de burgemeester. We zenden Postbus 51-spotjes uit, dan heb je ook een voorbeeldfunctie. Maar de directeur denkt daar blijkbaar heel anders over.”

Directeur Flip van Willigen van 1Twente wilde volgens Tubantia alleen via WhatsApp reageren op vragen: “Gisteravond (vrijdag, red.) hebben we, met mensen die in dezelfde werkbubbel zitten, voor de helft al gevaccineerd zijn en verder regelmatig worden getest, aan het eind van de werkdag afscheid genomen van een collega die zeven jaar bij ons heeft gewerkt”, aldus Van Willigen tegen de krant.

Tijdens de borrel zouden de coronaregels in acht zijn genomen, maar Van Willigen sluit niet uit dat er ook enkele momenten zijn geweest waarbij een aantal mensen te dicht bij elkaar heeft gestaan. Toen Heins vervolgens foto’s maakte van dat tafereel, werd hij door een collega aangesproken die hem liet weten dat dit zonder toestemming niet mag. 

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's