Regels voor horeca versoepelen: straks met meer en langer op café

Restaurants en cafés mogen vanaf 1 juli en mogelijk zelfs al vanaf 27 juni weer tot 1 uur ’s nachts de deuren openhouden, in plaats van tot 23.30 uur nu. Dat heeft het Overlegcomité beslist, bevestigen meerdere bronnen. Het gezelschap aan tafel wordt opgetrokken van vier naar acht.

Bron: BELGA

Dat laatste geldt ook voor bijeenkomsten in de privésfeer: ook daar mogen er binnenkort weer acht volwassenen samenkomen bij iemand thuis, in plaats van vier. 

LIVE. Alle versoepelingen horeca gaan in op 27 juni, met dank aan Rode Duivels

Verder zouden de federale regering en de deelstaten ook beslist hebben om horecazaken toe te laten om plexiglas te gebruiken op hun buitenterrassen, zodat de tafeltjes iets dichter bij elkaar kunnen worden gezet. Ook het samenscholingsverbod van meer dan tien mensen overdag en vier ’s nachts zou op de schop gaan. Tot slot valt te horen dat caféspelen - zoals biljart of darts - opnieuw zouden worden toegelaten, maar dan wel met mondmaskers.

27 juni

De versoepelingen voor de horeca gaan niet op 1 juli, maar al enkele dagen vroeger in. Meer bepaald op 27 juni, de dag waarop de Rode Duivels vermoedelijk (als ze komende maandag niet verliezen tegen Finland) hun achtste finales op het EK voetbal afwerken. Dat werd aan onze redactie bevestigd. Vanaf dan is het opnieuw toegelaten om met acht aan één tafeltje te zitten (binnen en buiten), schuift het sluitingsuur op van 23.30 naar 1 uur.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's