© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De vakantie van Jelle Martens uit Ophoven ligt al vast: “De dag na mijn laatste examen open ik mijn foodtruck aan de Maas”

Kinrooi -

De 19-jarige student Bedrijfsmanagement Jelle Martens uit Ophoven studeert dezer dagen naarstig voor zijn examens aan de Hogeschool PXL. Maar op 25 juni, letterlijk de dag na zijn laatste examen, opent hij samen met zijn broer Tijn een zelfgebouwde foodtruck ‘Maasgenotjes’ aan de Kinrooise jachthaven De Spaanjerd. “We gaan er dranken en hapjes van de Maasstreek verkopen”, vertelt Martens.

Gerrit Schuermans

Jelle Martens werkte al een tijdje in de horeca, toen hij samen met zijn broertje Tijn een oude Piaggio Ape, zo een Vespa op driewielen met een laadbak, op de kop tikte. “Mijn passie voor de horeca en de liefde van mijn broer voor de Ape vielen plots op één lijn”, vertelt Martens. “Samen hebben wij de Ape omgebouwd tot een foodtruck waarmee Tijn en ik deze zomer een terras zullen uitbaten op het Maasplein in Ophoven. Op deze locatie heb je een prachtig uitzicht over de vele zeilboten, jollen en catamarans van jachthaven De Spaanjerd. Nog te weinig mensen kennen deze prachtige haven. Wist je dat het de meest moderne en best uitgeruste binnenjachthaven van West-Europa is? Voor alle zekerheid, mocht een succesvolle zomer worden, dan hebben we nog een extra wagen gemaakt met een klein keukentje voor het ontbijt en grote frigo’s om onze producten te koelen. Maar mensen kunnen onze foodtrucks ook huren voor een feestje op een locatie naar keuze.”Maasgenotjes“Wat wij serveren? Wel, wij willen ons onderscheiden van de andere pop-ups en hebben ervoor gekozen om vooral te werken met dranken en hapjes van de streek”, gaat Martens verder. “Ik denk dan aan een pinot rosé van het wijndomein Aldeneyck. Hun wijngaarden liggen hier net iets verder, op de zonovergoten zuidoosterhellingen langs de Maas. Voor de bierliefhebber hebben we een amberkleurige Maaslenjer Tripel of een Jan Van Eyck Tripel. En wie liever van zoet houdt, serveren we een Vlaai Merveilleux al dan niet met een Meulendröpke, de kruidenjenever van de streek. Meteen de reden waarom we onze foodtruck ‘Maasgenotjes’ gedoopt hebben. Uiteraard hebben ook andere producten die iedereen bekend zijn, maar onze nadruk ligt zeker op de streekproducten van de Maas. En deze zomer bieden we ook elke zondagochtend een ontbijt aan op deze prachtige locatie in Ophoven. Hiervoor dien je wel eerst te reserveren via onze website. Tijn en ik hopen dus op een warme zomer met veel toeristen (lacht). Wanneer we eraan beginnen? Op vrijdag 25 juni, de dag na mijn laatste examen klap ik de luifels van onze foodtruck met een brede glimlach open.”

https://maasgenotjes.be/

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio