De Denen vormden zaterdag een scherm rond Chrsitian Eriksen.

De Denen vormden zaterdag een scherm rond Chrsitian Eriksen. © AFP

Denen keren woensdagavond voor het eerst terug naar Parkenstadion

De Deense spelers krijgen de mogelijkheid woensdagavond voor het eerst terug te keren naar het Parkenstadion, vier dagen nadat Christian Eriksen werd getroffen door een hartaanval. Het psychologische team dat de spelers begeleidt wil voorkomen dat bepaalde trauma’s of emoties weer naar boven komen op de dag van de wedstrijd tegen België.

Bart Lagae in Kopenhagen

LEES OOK. Christian Eriksen werkt mee aan anti-Lukaku-plan: “België zal heel goed moeten zijn om ons te kloppen”

Denemarken-België wordt donderdag om 18 uur in het Parkenstadion van Kopenhagen gespeeld. Dat zou meteen de eerste keer zijn voor de Deense spelers dat ze terug zijn op de plaats waar afgelopen zaterdag Christian Eriksen werd getroffen door een hartaanval. De wedstrijd werd uiteindelijk diezelfde avond nog afgewerkt, maar zowel de coach als de spelers verklaarden achteraf dat ze toen voor een “onmogelijke keuze” werden gesteld.

Een terugkeer naar het Parkenstadion donderdag riskeert bepaalde emoties weer naar boven te halen. Om dat te voorkomen speelde de Deense bond met het idee de training daags voor de match in het stadion te houden. Zo konden de spelers al een dag eerder de psychologische stap zetten.

Van dat idee werd uiteindelijk afgestapt. Er werd zoals gebruikelijk getraind in het oefencentrum op een halfuur rijden van het stadion. Wel krijgen spelers die dat wensen de kans om woensdgavond een bezoek te brengen aan het Parkenstadion.

“De meeste spelers hebben nog niet beslist of ze daarop ingaan”, zegt de Deense aanvaller Yussuf Poulsen (RB Leipzig). “We weten nog niet hoe emotioneel we gaan reageren. Het zal voor elke speler anders zijn. Iedereen maakt de keuze voor zichzelf.”