©  BELGA

Timothy Castagne zes uur geopereerd: blessure drie centimeter hoger en het was einde carrière geweest

Bron: LDH

Timothy Castagne viel in de eerste EK-wedstrijd tegen Rusland uit met een dubbele breuk in de oogkas. Het EK zit erop voor de Rode Duivel, maar de zware operatie wees uit dat hij ternauwernood aan véél erger is ontsnapt: was de blessure drie centimeter hoger, dan was dat het einde van zijn carrière...

De operatie van Timothy Castagne was erg zwaar en duurde zes uur. Er moest veel gebroken bot worden verwijderd. De dokter was categoriek: drie centimeter hoger en hij had zijn carrière moeten stopzetten en riskeerde neurologische gevolgen.

De flankspeler van Leicester Hij is nu wakker maar moet de zon en schermen vermijden, hij hoopt binnen twee maanden terug te keren.

Eerder al geopereerd aan de ogen

Het is niet de eerste oogoperatie van Castagne. In zijn tweede seizoen bij Genk begon hij plots witte vlekken te zien, dat bleek het gevolg van een hersenschudding op het einde van het seizoen voordien. Castagne had last van migraine, werd gekweld door pijn bij het lopen en de sneeuw voor zijn ogen werd steeds sterker. Na een rondje neurologen bleek hij aan exoforie te lijden, Castagne keek scheel: zijn ogen draaiden van nature 36 graden naar buiten, alleen compenseerde hij dat onbewust. Tot dat na die hersenschudding niet meer lukte. Een operatie waarbij een aantal oogspieren worden doorgeknipt, verloste Castagne.

 (vml)