©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

OPROEP. Ga jij je registreren voor het Johnson & Johnson-vaccin?

Hasselt -

Vlamingen die jonger zijn dan 41 jaar kunnen zich vanaf woensdag registreren op de QVAX-lijst om zich te laten inenten met het Johnson & Johnson-vaccin. Op eigen risico.

Twee weken geleden kwam er een leeftijdsgrens voor het vaccin. Aanleiding was het overlijden van een Sloveense vrouw van in de dertig. Ze had na haar vaccinatie een dodelijke bloedklonter gekregen. Uit voorzorg kan sindsdien het J&J-vaccin niet meer worden toegediend aan -41-jarigen in ons land omdat ze vatbaarder zijn voor het ontwikkelen van dergelijke klonters. Maar de Vlaamse regering besliste om jongeren zelf die keuze te laten.

LEES OOK. Jongeren kunnen zich opgeven voor een vrijwillige Janssen-prik: wat zijn de risico’s?

Het voordeel van het J&J-vaccin is dat je maar één dosis moet krijgen. Vlaanderen gaat bovendien de vaccins van Brussel en Wallonië proberen op te kopen aangezien de leeftijdsgrens daar wel blijft bestaan. Op die manier zullen er meer Johnson & Johnson-vaccins beschikbaar zijn en kunnen jongeren sneller ingeënt worden dan verwacht.

Voor een reportage in deze krant zijn we op zoek naar jongeren van minder dan 41 jaar die zich gaan registeren op de QVAX-lijst voor Johnson & Johnson. Vermeld je leeftijd, woonplaats, naam en gsm-nummer. MaLu

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio