De volgende dagen vinden nog afscheidsplechtigheden plaats in het kerkgebouw 

De volgende dagen vinden nog afscheidsplechtigheden plaats in het kerkgebouw © Toon Royackers

Ter Donk neemt afscheid van haar kerk: nog negen dagen vieringen

Zonhoven -

De parochie van Ter Donk neemt afscheid van haar Sint Eligiuskerk. Vanaf woensdag 16 juni zijn er nog negen dagen lang plechtigheden, tot aan de naamdag van Eligius.

In Zonhoven worden de parochies van Ter Donk en de Halveweg vanaf dit jaar samengevoegd. Het huidige kerkgebouw van Ter Donk blijft overigens wel bestaan. Het wordt vanaf het najaar echter verbouwd tot kindercrèche. Om afscheid te nemen van hun kerkgebouw houdt de pastorale eenheid de volgende dagen nog verschillende plechtigheden. Daarbij zullen ook de eerste communicanten en de parochie van Ter Donk betrokken worden.

Vanaf woensdag 16 juni is er elke werkdag een viering om 18 uur. Op zondag is er een plechtigheid om 9 uur ’s ochtends. De laatste eucharistieviering vindt plaats op zondag 27 juni, precies de naamdag van de patroonheilige van de kerk: Sint Eligius. Daarna worden de belangrijkste zaken zoals de hosties en het liturgisch boek overgebracht naar het kerkgebouw van de naburige parochie Halveweg. De parochie nodigt iedereen die afscheid wilt nemen van het kerkgebouw uit op de plechtigheden.  TR

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio