©  BELGA

WK motorcross gaat eindelijk van start, Jago Geerts mikt op wereldtitel: “Mijn honger is groot”

Met enkele maanden vertraging in vergelijking met de voorgaande jaren wordt het wereldkampioenschap motorcross zondag op gang getrapt in het Russische Orlyonok. De 21-jarige Jago Geerts mikt op de wereldtitel in de MX2-categorie, al liep hij vorig weekend in Frankrijk een knieblessure op.

Bron: BELGA

Na een derde plaats in 2019 en een tweede plaats in 2020 in de WK-eindstand gaat de Belgische Yamaha-rijder de strijd om de wereldtitel aan met de Franse titelhouder Tom Vialle (KTM). Geerts houdt ook rekening met de Italiaan Mattia Guadagnini (KTM). 

Onze landgenoot zal echter niet in topvorm aan de eerste WK-manche beginnen. “Het voorbije weekend liep ik een kleine blessure op maar na positief advies van mijn kinesist zal ik tijdens de eerste GP van het seizoen achter het starthek staan. Mijn honger om te kunnen racen is groot”, verklaarde Geerts op Instagram.

In de MX2 nemen met Nathan Renkens (KTM), vorig jaar 22e, en Julian Vander Auwera (Husqvarna), die overstapt vanuit de EM125-categorie, nog twee Belgen deel.

 

 ©  BELGA

De Sloveen Tim Gajser verdedigt zijn titel in de MXGP. Al liggen ook de Nederlander Jeffrey Herlings, die in 2018 de eindzege pakte, en de Italiaan Antonio Cairoli, zeven keer de beste op het hoogste niveau, op de loer.

De 31-jarige Jeremy Van Horebeek, vorig jaar negende, besliste nog een seizoen bij te doen, deze keer op een Beta. De 35-jarige Kevin Strijbos (Yamaha) hoopt na veel blessureleed een volledig seizoen te kunnen afwerken. Ook de 25-jarige Brent Van Doninck (Yamaha) is van de partij, net als de 21-jarige Cyril Genot (KTM), die bij de grote jongens debuteert en enkele GP’s zal rijden.

Er staan 19 WK-manches op het programma. Op 1 augustus is de GP in Lommel voorzien.