© Nils Valkenborgh

VIDEO. Zo zag de act van Hasselaar Nils op het EK er achter de schermen uit

Hasselt -

Wie vrijdagavond naar de openingsceremonie van het EK heeft gekeken, zag ook de Hasseltse acrobaat Nils Valkenborgh over zijn tv-scherm zweven. “De zenuwen kwamen vlak voor ik de hoogte in werd gehesen, maar daarna was het puur genieten.”

16.000 toeschouwers en nog eens tientallen miljoenen kijkers thuis zagen hoe Nils (35) samen met elf andere acrobaten al drummend boven het Stadio Olimpico in Rome vloog. Toch was de Hasseltse acrobaat in de uren voor zijn act niet zenuwachtig. “Pas de laatste twee seconden voordat ik de hoogte in werd gehesen, kreeg ik zenuwen”, zegt hij na zijn act. “Maar op dat moment kun je toch niet terug. En nadat je begonnen bent, is het gewoon een kwestie van gaan en genieten.”

LEES OOK. Hasselaar Nils Valkenborgh opent EK voetbal vrijdag als vliegende drummer

“Het was echt een onwerkelijke ervaring. Zeker na 1,5 jaar stil te hebben gezeten door corona, is het heerlijk – en ook bizar – om weer voor een publiek op te treden. Foutjes zijn er naar mijn weten niet gemaakt, al waren er wel wat technische akkefietjes. Het oordopje van een van mijn collega’s werkte namelijk niet, dus hij moest op het gevoel drummen.”

Na het optreden zit Nils met een dubbel gevoel. “Enerzijds vond ik het heel leuk om nog eens op te treden. Anderzijds is het jammer dat het alweer achter de rug is en dat het maar eenmalig was. We mochten van de organisatie ook niet meer naar de match Turkije-Italië kijken. Dus ik ga met de collega’s nog gezellig iets eten. Morgenochtend stap ik op het vliegtuig en kan ik mijn vrouw en kinderen na een week weer zien. Daar kijk ik evenveel naar uit als naar het optreden.”  siol

Beelden van de repetitie. Nils is de drummer rechts met het witte T-shirt.  © Nils Valkenborgh

Nils vlak voor zijn drumact. 

Nils vlak voor zijn drumact. © Nils Valkenborgh