©  BELGA

Aftelklok om laatste 100 dagen af te tellen voor WK wielrennen in Vlaanderen: “Overtuigd dat het met publiek zal kunnen”

Vanaf donderdag is het nog exact 100 dagen voor de start van het WK wielrennen 2021. Daarom wordt donderdag in de vier gaststeden in Vlaanderen een aftelklok onthuld. Tegelijk is de editie van 2021 de 100e verjaardag van het WK. In Brugge en Leuven zijn de aftelschermen donderdagmorgen gestart. Antwerpen en Knokke-Heist volgen in de namiddag.

Bron: BELGA

In september organiseert Vlaanderen de 100s wereldkampioenschappen wielrennen. De vier gaststeden tellen daarom vanaf donderdag de laatste 100 dagen af tot het WK. In elke gaststad wordt donderdag een aftelscherm onthuld door de burgemeester en de schepen van sport. Zo is in Brugge de eerste aftelklok gestart door burgemeester Dirk De fauw en schepen van Sport Franky Demon.

Later volgen nog Leuven, Antwerpen en Knokke-Heist. 

In elke stad zijn ter gelegenheid van de laatste 100 dagen 100 kleine mascottes verstopt waarmee fans prijzen kunnen winnen. “De vinders van mascottes maken kans om een van de 100 prijzen te winnen, gaande van kleine gadgets tot een koersfiets ter waarde van 5.000 euro”, legt co-voorzitter vzw Flanders 2021 Christophe Impens uit. Op de site 100daystogo.com staan meer details en tips over waar de mascottes verstopt liggen. 

Ondertussen kijkt de organisatie uit naar een WK met publiek. “We zijn ervan overtuigd dat deze editie met publiek kan doorgaan. We werken de komende 100 dagen nog heel hard verder om alles op punt te krijgen voor het WK”, aldus Impens.

Het WK wielrennen vindt plaats van 18 tot en met 26 september in Vlaanderen, met tijdritten van Knokke-Heist naar Brugge en ritten in lijn van Antwerpen naar Leuven.

Meer over WK Wielrennen