©  BELGA

Franse ex-wereldkampioene veldrijden gaat op haar 22ste voor België crossen: “Zal kleuren van mijn adoptieland eren”

Wielrenster Marion Norbert-Riberolle (22) heeft maandag op sociale media haar naturalisatie tot Belg bekendgemaakt. De Franse kampioene veldrijden en wereldkampioene veldrijden bij de beloften in 2020 is geboren in het Franse Troyes in 1999. Ze woont al enkele jaren in Dottenijs in de provincie Henegouwen en rijdt nu voor Teal RupelCleaning-Champion Lubricants.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Na weken wachten ben ik blij te kunnen aankondigen dat ik de Belgische nationaliteit heb verkregen en dat ik op 20 juni in Waregem aan de start zal staan van het Belgisch kampioenschap”, aldus de voormalige Française. “Ik heb altijd met trots de kleuren van mijn geboorteland Frankrijk gedragen. Ik heb ook mijn best gedaan en het beste van mezelf gegeven om die kleuren te eren. Ik dank de Franse Wielerfederatie (FFC) en al haar medewerkers dat zij mij tot vandaag hebben begeleid. Ik heb met hen grote onvergetelijke momenten beleefd.”

“Het is met dezelfde trots en inzet dat ik de nieuwe kleuren van mijn adoptieland, België, zal dragen en eren. Dit is een weloverwogen besluit” vanwege “verschillende redenen van mijn kant, zowel professioneel als persoonlijk.”

Norbert-Riberolle werd afgelopen winter derde op het Frans nationaal kampioenschap en tiende op het wereldkampioenschap veldrijden bij de beloften.