©  AFP

IN BEELD. Drama voor Max Verstappen: Nederlander crasht door klapband in GP van Azerbeidjan

Drama voor Max Verstappen in de GP van Azerbeidjan. De Nederlander reed met nog vijf ronden te gaan op kop van de Grote Prijs in Baku, maar verloor op een recht stuk plots de controle over het stuur door een klapband.

Arno Schepers

LEES OOK. Spektakel in Bakoe: Max Verstappen verliest zege door zware crash in slotrondes, ook Lewis Hamilton scoort geen punten, Sergio Pérez wint

Op een recht stuk ging het plots fout voor de renner van Red Bull Racing, die de vangrail in knalde en zo zijn leidersplaats verloor. De Nederlander was bijzonder ontgoocheld en ging zelfs even terug naar de wagen om te kijken wat er misliep. Zijn frustratie liep zo hoog op dat hij vol in beeld een schop uitdeelde aan zijn wagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verstappen was niet de enige die in Baku in de problemen kwam met een klapband. Ook Lance Stroll kende op hetzelfde stuk vijftien ronden eerder hetzelfde probleem. De Belgische Canadees zat wel nog niet zo ver als Verstappen en had dus nog een lagere snelheid toen hij zijn klapband kreeg.

 

 ©  AFP

 

 ©  Pool via REUTERS

 

 ©  AFP

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

 

 ©  Pool via REUTERS

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

Meer over Max Verstappen