©  AP

Russin Sizikova weer vrij in onderzoek naar mogelijke matchfixing

De 26-jarige Russische tennisspeelster Yana Sizikova, het nummer 101 van de wereld op de dubbelranking, is weer op vrije voeten en wordt in deze fase van het onderzoek naar matchfixing niet vervolgd. Dat heeft het parket van Parijs vrijdagavond gemeld.

Bron: BELGA

Sizikova werd donderdag in Parijs aangehouden in het kader van een onderzoek dat op 1 oktober werd geopend naar mogelijke matchfixing tijdens een dubbelwedstrijd vorig jaar op Roland Garros. Er waren vermoedens van “sportieve corruptie” en “georganiseerde oplichting”.

Vorig jaar vormde Sizikova op Roland Garros een tandem met de Amerikaanse Madison Brengle. In de eerste ronde gingen ze toen met 7-6 (10/8) en 6-4 onderuit tegen de Roemenen Andreea Mitu en Patricia Tig. Vooral het vijfde spel in de tweede set is verdacht, een blanco spel dat gewonnen werd door Mitu en Tig na twee dubbele fouten van Sizikova. Volgens een bron dicht bij het dossier werden abnormaal hoge bedragen ingezet op de afloop van dat spel, “enkele tienduizenden euro’s”.