© Marleen Lombaert

© Marleen Lombaert

© Marleen Lombaert

© Marleen Lombaert

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Vrijwilligers Wereldwinkel vergaderen in openlucht

Genk -

Op 31 mei organiseerde Oxfam Wereldwinkel Genk haar Algemene Vergadering buiten. Dit tot grote tevredenheid van iedereen. Na het officiële gedeelte richtte schepen Anniek Nagels een dankwoordje aan de vrijwilligers ter gelegenheid van 30-jarig bestaan van Oxfam Wereldwinkel in Genk.

Marleen Lombaert

Hoewel digitaal vergaderen toegestaan is, waren de vrijwilligers van de Wereldwinkel allemaal blij dat ze elkaar nog eens in levenden lijve konden ontmoeten. Het afdak van de basisschool Boxbergheide was dan ook een uitstekende locatie om coronaproof en 'regenproof' te vergaderen. “De weergoden waren ons gelukkig goedgezind”, klinkt het bij voorzitter Christina Majchrowicz. “Catering is nog niet toegelaten. Daarom voorzien we voor iedere aanwezige een goodiebag met drankjes, chips en chocolaatjes. Allemaal fairtrade natuurlijk. Zo maken we er toch nog een aangename ontmoeting van.”

Het werd inderdaad een fijne vergadering met een grote betrokkenheid van de aanwezigen. “Na de afhandeling van de wettelijke items verwelkomden we Anniek Nagels, schepen van samenleven en diversiteit. Zij drukte haar bewondering en dankbaarheid uit voor 30 jaar engagement van de vele Oxfamvrijwilligers in Genk. De huidige vrijwilligersploeg telt nog altijd een aantal pioniers in haar rangen, waaronder Oscar Goemans. Hij was in 1991 de eerste secretaris van Oxfam Wereldwinkel Genk. Nadien was er tijd om de huidige en toekomstige werking van de wereldwinkel te belichten. Ook de festiviteiten naar aanleiding van de driedubbele verjaardag 15/30/50 werden op een rij gezet.”

Uitgesteld feest

“Omwille van corona wordt bijna alles naar het najaar verschoven", zegt Christina Majchrowicz. "Onze jaarlijkse barbecue zal doorgaan in september, als start van het nieuwe werkjaar. Iedereen kijkt daar enorm naar uit. Dan willen we eindelijk ons 30-jarig bestaan feestelijk vieren. En dan kunnen we ook eindelijk onze afscheidnemende leden in de bloemetjes zetten. Verder kijken we allemaal uit naar het grote Limburgse Oxfamfeest in Nomadland en LaBiomista, voor alle vrijwilligers van de Limburgse wereldwinkels, op 16 en 17 oktober 2021. In samenwerking met de stad Genk, die 15 jaar Fair Tradegemeente viert, wordt momenteel een boeiend programma uitgewerkt."

https://www.oxfamwereldwinkels.be/winkels/genk/


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio