© GVB

Minister Verlinden bezoekt Lommels vaccinatiecentrum: “Eerste dat ik aan de binnenkant zie”

Dinsdagmiddag bracht federaal minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden een werkbezoek aan het vaccinatiecentrum in Lommel. De minister maakte er kennis met hoe medewerkers van de hulpvelreningszone Noord-Limburg het centrum samen met dat van Peer coördineren.

Lommel had ook een kleine primeur want de minister deelde er mee dat het de eerste keer was dat ze een vaccinatiecentrum aan de binnenkant zag. “Aangezien de vaccinatiecentra in Lommel en Peer mee worden beheerd door een hulpverleningszone met de brandweer, was ik enorm nieuwsgierig. Er zijn immers niet zoveel centra in Vlaanderen die op deze manier worden beheerd”, stelde de minister na een rondleiding. “Deze mensen zijn getraind om op te treden bij rampen, rekening te houden met crisissituaties en slachtofferzorg. En dat is een troef, zo stel ik vast dat de organisatie hier ook echt is voorzien om snel in te spelen op zaken die onverhoopt mislopen.”

De minister nam de tijd om te spreken met personeel en vrijwilligers en gaf een applaus voor een medewerker die zijn 25ste shift draaide. Ze werd rondgeleid door Maarten Mulkers, de coördinator van beide centra. “Als hulpverleningszone waren we het natuurlijk niet gewoon om een vaccinatiecentrum mee vorm te geven. We zitten nu aan ruim zestigduizend prikken in beide centra. Hiervan gaat het om een 45.000-tal mensen die hun eerste prik hebben gehad. Als we optimaal kunnen werken komen we nu aan 1.600 prikken per dag.” 

 

 ©  GVB

 GVB

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's