Crowdfunding voor verliezers ‘Huis gemaakt’ gigantisch succes

Acht maanden de ziel uit het lijf gewerkt, maar toch met lege handen naar huis. Dat was het lot van Amber (21) en haar vriend Kenny (24) en Harry (26) en Jerina (29) in het VTM-programma Huis gemaakt. Daar zaten enkele kijkers zo mee verveeld, dat ze een crowdfundingactie opstarten.

Wout Desmytere

UPDATE. Bijna 100.000 euro ingezameld voor verliezers van ‘Huis gemaakt’: “Traantjes”

Acht maanden hebben ze gezwoegd en gezweet om hun woning te renoveren, maar het mocht niet zijn. Harry en Jerina moesten de hoofdprijs van Huis gemaakt overlaten aan Antje en Ruben. De woning die ze zelf opknapten kunnen ze niet kopen. Daar hebben de jonge ouders niet genoeg spaarcenten voor. Al kan daar misschien nog verandering in komen.

Dorien en Marnik, twee kijkers die het koppel nochtans niet zelf kennen, zetten een crowdfundingactie op poten. “Voor alle weekends waarin ze hun kinderen hebben moeten missen”, klinkt het. Het doel was 20.000 euro voor het koppel te verzamelen, maar de crowdfunding blijkt een groot succes. De teller steeg aan een razendsnel tempo, vanmiddag werd het doel al meteen overschreden. Momenteel is al meer dan 30.000 euro voor het koppel ingezameld.

LEES OOK. Antje en Ruben winnen ‘Huis gemaakt’: “Wij zijn gierigaards in hart en nieren, dat zal niet veranderen”

Ook voor de verliezende deelnemers Amber uit Tessenderlo en haar vriend Kenny zijn intussen twee crowdfundings opgestart, maar voorlopig loopt het niet zo’n vaart bij hen. Ook daar is het doel 20.000 euro op te halen. Daar is momenteel al 180 euro van binnen.

LEES OOK. Looise Amber (21) uit ‘Huis Gemaakt’ blikt terug: “Totaalrenovatie? Nooit meer!”

Meer info vind je hier en hier.

Harry en Jerina kaapten de hoofdprijs niet weg in ‘Huis gemaakt”, maar niet getreurd: er werd al een crowdfunding voor hen opgestart. 

Meer over VTM

Aangeboden door onze partners