vrijdag 28 mei 2021 - Fit & Gezond
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

  

Limburgse Wandelchallenge

Zaterdag bij HBvL: unieke gids met wandeling in elke Limburgse gemeente

Hasselt

Een gratis bijlage met de mooiste wandelingen van Limburg. Dat cadeautje zit zaterdag bij Het Belang van Limburg. Trek je stapschoenen aan, neem deel aan de Limburgse Wandelchallenge en maak kans op een mooie prijs.

Wandelen is het voorbije jaar uitgegroeid tot onze nationale sport bij uitstek. In coronajaar 2020 stapten 3,2 miljoen mensen over de Limburgse wandelpaden, maar liefst een miljoen meer dan het jaar voordien.

“Om al die enthousiaste wandelaars op weg te helpen, hebben we samen met het provinciebestuur en de drie Regionale Landschappen de Limburgse Wandelchallenge opgezet”, zegt Indra Dewitte, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. “Sinds februari hebben elke week drie andere burgemeesters een wandeling in hun gemeente voorgesteld in ons weekendmagazine Goesting. De voorbije weken zijn zo de 42 Limburgse gemeenten aan bod gekomen.” Zaterdag vind je nog eens alle 42 wandelingen in een gratis bijlage bij Het Belang van Limburg.

De burgemeesters kozen voor wandeltochten die typisch zijn voor hun gemeente, maar ze wijken ook van de platgetreden paden af om onbekende pareltjes op te zoeken. In elke gemeente ligt een nieuwe verrassing te wachten. Zo leidt in As een tocht van 8,6 kilometer door het Heiderbos, in Herstappe kun je 5 kilometer wandelen in het spoor van Jan Zonder Vrees en in Diepenbeek spot je met wat geluk boomkikkers op de Dauteweyers.

B&B

“Het doel was drieledig: mensen doen bewegen, natuur ontdekken in de eigen omgeving en minder bekende wandelingen onder de aandacht brengen”, zegt Bert Lambrechts (N-VA), gedeputeerde voor Milieu en Natuur. “Als ik kijk naar de respons kan ik alleen maar besluiten dat we in dat opzet geslaagd zijn.”

“We gaan nog een maand door, maar het was nu al een overdonderend succes”, zegt ook Indra Dewitte. “De deelnemers aan onze Wandelchallenge hebben samen al meer dan 8.800 foto’s van hun wandelingen ingestuurd via de HBvL-app. Een tiental lezers heeft zelfs alle 42 wandelingen tot een goed einde gebracht.”

Het blijft nog steeds de moeite om een fotootje te maken. Wie twaalf wandelingen doet en een fotootje stuurt via onze app, krijgt een shoe-led, een lampje dat je aan de hiel van je schoen kan bevestigen voor betere zichtbaarheid. Onder de deelnemers worden ook drie arrangementen verloot met overnachting in een mooie B&B. Foto’s inzenden kan nog tot eind juni, wanneer de Wandelchallenge eindigt.

Limburgse Wandelgids 2021 by HBvL on Scribd

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws