Aangeboden door A.S.Adventure

De leukste kampeeradresjes met kids dicht bij huis

Slapen in de buitenlucht, onder een tentzeil, in een camper of in een houten hutje: dat is wel héél anders dan in je eigen bed thuis. Voor zo’n uniek vakantieavontuur krijg je je bengels wel warm! Hier ben je verzekerd van een kindvriendelijke omgeving.

België

Camping Arkéo in Nonceveux (Luik)

Deze oase van rust aan de zachtjes kabbelende Amblève is the place to be om met de hele familie in je eigen tent of camper te logeren. Je kunt ook een verblijf boeken in een van de tenten op het kampeerterrein. Het aangrenzende bos biedt tal van mogelijkheden, zowel voor rustzoekers als voor wildebrassen. En bij slecht weer kun je altijd terecht in de nabijgelegen grotten van Remouchamps. Avontuur voor jong en oud verzekerd!

Nederland

It Dreamlân in Kollumerpomp (Friesland)

Vissen met schepnetjes in het water, trampolinespringen, racen met een gocart, peddelen in een kano of kliederen met water op de natuurlijke waterspeelplaats: hier kunnen kinderen weer helemaal kind zijn! Het domein is veilig omheind met een mooi houten hek, dus laat je kroost hier maar rustig z’n gang gaan. En je gehuurde tent hoef je niet eens zelf op te zetten. Letterlijk een droombestemming voor kinderen én hun ouders.

 © Nando Harmsen

Camping Vorrelveen in Beilen (Drenthe)

Een groot grasveld, een kabelbaan en een speelfort inclusief zandbak, gocarts en trampoline: wat hebben je kinderen nog meer nodig om zich een week lang onvermoeibaar te amuseren? Zelfs wanneer je ’s ochtends wakker wordt van de regendruppels op je tentzeil, hoeven je bengels zich niet te vervelen. In de verwarmde huiskamer vinden ze genoeg strips en spelletjes – én Duplo voor de kleintjes – om even helemaal te verdwijnen in hun eigen fantasiewereld.

Frankrijk

Le Moulin de David in Gaugeac (Dordogne)

Zoek je een rustige, comfortabele familiecamping waar je met het hele gezin zalig kunt ontspannen in het groen? Stuur je gps-toestel dan richting Dordogne en maak een afspraak voor een zorgeloze zomer op camping Le Moulin de David. Met een natuurlijk zwembad en een biologische moestuin kun je hier moeiteloos ontsnappen uit de drukte van alledag. In de buurt kun je prachtig wandelen, kanotochten maken en tal van excursies doen.

Camping L’Heureux Hasard in Le Controis-en-Sologne (Val de Loire)

Welkom op de boerderij! L’Heureux Hasard is een natuurcamping tussen Sologne en de Loire-vallei, op amper anderhalf uur rijden van Parijs, die helemaal is afgestemd op gezinnen. ’s Avonds geniet je van de zonsondergang, het kampvuur of een rondje sterrenbeelden herkennen, ’s ochtends ontwaak je met het gefluit van de vogels en een heerlijk ontbijt van lokale producten. De boerderijdieren doen je snel vergeten dat je het zonder wifi en elektriciteit moet stellen!

 © Matheus Carvalho

Château des Tilleuls in Port-le-Grand (Picardië)

Gezellige kampeerplaatsen in het groen, een groot waterpark met speeltuin en heuse boomhutten en woonwagens waar je kunt logeren: need we say more? Met de Baai van de Somme in de achtertuin kun je je kroost hier zelfs een vleugje oorlogsgeschiedenis voorschotelen – tenzij ze niet weg te slaan zijn bij de kolonie zeehonden aan de oever. Zin in wat actie? Op het strand, zo’n 20 minuutjes van de camping, kun je leren strandzeilen.