© Francis Masure

© Francis Masure

© Francis Masure

© Francis Masure

© Francis Masure

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

ED TV komt in primeur naar Sint-Truiden

Sint-Truiden -

Sint-Truiden wordt de eerste stad in Vlaanderen die zal samen werken met ED TV. Dit educatief streamingsplatform wil door middel van mini-series tal van maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken in scholen.

Francis Masure

Het is niet altijd even gemakkelijk voor leraars om delicate onderwerpen als pesten, drugs, alcohol of sexting bespreekbaar te maken in de klas. Truiense scholen kunnen daarvoor vanaf nu gebruikmaken van ED TV, ‘de Vlaamse Netflix van de schooltelevisie’. ED TV zet in op korte en boeiende video’s, met geregeld een bekende Vlaming als gastacteur.

Drijvende krachten achter dit project zijn James Cooke en Bob Jennes. Hun productiehuis ‘Uitgezonderd’, bekend van de interactieve theateropvoeringen ‘Assisen’ zorgt voor de opnames van de educatieve filmpjes. “We hebben al 15 jaar ervaring met het brengen van schooltheatervoorstellingen. Vanuit die ervaring is het idee gegroeid voor ED TV, die het digitale verhaal naar de scholen brengt”, legt Bob Jennes uit. De filmpjes worden vergezeld van een lespakket rond het betrokken thema, dat dan verder in de klas kan uitgewerkt worden. De ED TV caravan wordt gebruikt om ervaringen van jongeren te verzamelen die dan in een compilatie gedeeld kunnen worden. Jongeren die met vragen zitten, kunnen via de website edtv.be een luisterend oor vinden.

Online presentatie

Schepen van jeugd Hilde Vautmans, die de problematiek van de jeugd kent als haar broekzak, is vooral fier dat Sint-Truiden als eerste stad in Vlaanderen deze dienst aan al haar scholen kan aanbieden. “Als stad investeren we graag in dit project dat zeker zal bijdragen aan het welzijn van onze jeugd”, zegt ze. “Het volledig stadsbestuur staat voor 200 procent achter dit initiatief”, benadrukte waarnemend burgemeester Engelbosch. “Elke school in Sint-Truiden krijgt een abonnement op dit streamingsplatform. Het kostenplaatje van 12.000 euro per jaar is het zeker waard om deze schooltelevisie 2.0 in onze stad te kunnen aanbieden en zo het mentale welzijn van onze jongeren maximaal te ondersteunen”, besluit Vautmans. Op termijn zullen ook jeugdverenigingen gebruik kunnen maken van ED TV.

Het persmoment om dit project bekend te maken, werd online georganiseerd. James Cooke kon door de opnames van 'De Cooke & Verhulst Show' niet aanwezig zijn, maar bracht een korte intro online. Schepen Vautmans en waarnemend burgemeester Engelbosch zaten gezellig samen in de ED TV caravan om van daaruit hun uitleg te geven. Er werden ook enkele leerlingen aan het woord gelaten om het belang van zo'n platform aan te tonen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio