©  AP

Italiaanse zanger songfestivalwinnaar test negatief op drugs

De Italiaanse zanger Damiano David van Eurovisie Songfestivalwinnaar Måneskin is negatief getest op gebruik van drugs. Dat heeft de EBU, die het Eurovisie Songfestival organiseerde, maandag laten weten. Daarmee kan de discussie gesloten worden.

Beelden tijdens de puntentelling lijken te suggereren dat zanger Damiano drugs gebruikte. Een en ander zorgde voor veel commotie op sociale media.

De zanger ontkende stellig dat hij drugs neemt en stelde voor om zich te laten testen. Volgens hem boog hij voorover naar de tafel omdat er een glas gebroken was en hij dat wilde opruimen.

De EBU had al geconstateerd dat er inderdaad een gebroken glas is gevonden.

De organisatie laat weten gealarmeerd te zijn door het nepnieuws van het vermeende drugsgebruik van David. Dat heeft volgens de EBU de overwinning van de Italianen onterecht overschaduwd. Nu de drugstest negatief blijkt, is de zaak voor de organisatie gesloten.

De band Maneskin won zaterdag het liedjesfestijn met hun nummer “Zitti E Buoni”. De EBU feliciteert Italië nogmaals en zegt uit te kijken naar de volgende editie van het Eurovisiesongfestival, die in Italië zal plaatsvinden.