Omdat de school op een steenworp van het NPHK ligt werd beslist uit veiligheidsoverwegingen de poort gesloten te houden tijdens de lessen. (Archiefbeeld) © Chris Nelis

Klopjacht Jürgen Conings: basisschool Reinpad in Genk sluit schoolpoort uit voorzorg

GENK -

Basisschool De Reinpad aan de Oude Hofstraat in Genk houdt uit veiligheidsoverweging de poort van de school gesloten. De school ligt op een steenworp van een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park, waar nog steeds naar militair Jürgen Conings wordt gezocht.

LIVE. Waar is Jürgen Conings? Klopjacht op gewapende militair gaat door

De school ligt vlakbij Kattevennen, één van de poorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. “Nadat bekend raakte dat de gewapende man zich ergens in het Nationaal Park moest bevinden, hielden we overleg met onze preventie-adviseur”, zegt directeur Bart Wijgaerts.

“We hadden ook al verschillende ongeruste ouders aan de lijn gehad. Sommigen hebben hun kinderen thuis gehouden. We hebben dan ook besloten om de poort om 8.40 uur te sluiten. Daarvan hebben we alle ouders op de hoogte gebracht. Donderdagochtend hebben we ons ook bij de politie geïnformeerd. Daar kregen we te horen dat scholen voor de gezochte man geen doelwit op zich waren, maar dat we toch best goed een oogje in het zeil houden. De maatregel geldt tot dat de crisis achter de rug is.”  

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio