© TP

Klopjacht militair: Nationaal Park sluit, gouverneur vraagt er weg te blijven

In de zoektocht naar de spoorloze militair Jürgen Conings is beslist om het Nationaal Park Hoge Kempen in onze provincie te sluiten.

rust & cn

LEES OOK. Wie is Jürgen C.? Dit weten we over de militair

“In overleg met het crisiscentrum heb ik inderdaad bevolen om het Nationaal Park Hoge Kempen te sluiten”, bevestigt gouverneur Jos Lantmeeters. “Er geldt een verbod om te wandelen en fietsen.”

Hoe die sluiting precies zal verlopen, wordt namiddag door het federaal parket gecommuniceerd. Mogelijk worden er agenten geposteerd aan de bekende toegangspoorten, al moet daar nog over worden beslist. “Uiteraard kan 12.000 hectare bos niet zomaar op slot, maar we vragen de mensen wel om weg te blijven.” 

 © CN

Bezoekers Kattevennen niet ongerust na oproep gouverneur

Weinig wandelaars en fietsers in Kattevennen, een van de poorten naar het Nationaal Park Hoge Kempen. Degenen die er zijn hebben vaag iets mee van de oproep van de gouverneur om het NPHK voorlopig te mijden tot de voortvluchtige militair is gevonden. De man is immers zwaar bewapend. Politie is er niet te zien in het recreatieoord. Misschien ook wel omdat er teveel toegangen zijn om alle bezoekers er op te wijzen dat ze beter niet het park in wandelen.

 © CN

Bezoekers Lieteberg verrast door sluiting NPHK

Bezoekers van de Lieteberg zijn erg verrast als ze vernemen dat de poort naar het NPHK een voorlopig toegangsverbod krijgt. Vooral de reden doet erg schrikken. Toch is niet iedereen ongerust. “Het Nationaal Park is gigantisch groot”, zegt één van de bezoekers. “Het moet erg lukken iemand specifiek tegen het lijf te lopen. Nu ja, als er een verbod is ga ik mij er ook aan houden.” Ook aan de toegang naar de Lieteberg was er geen politie te zien.

“We gaan ervan uit dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt”

Ondanks de waarschuwing van de gouverneur lopen meerdere wandelaars ongestoord in en uit de toegangspoort Nationaal Park Hoge Kempen bij Domein Pietersheim in Lanaken. Twee tieners met een huskey weten wel dat er een gewapende man ‘ergens in het park zou zitten, maar dat is een eind verderop’ weten ze te vertellen. Ze zijn niet ongerust. Ook een ouder koppel met twee schoothondjes heeft het dagelijks wandeluurtje erop zitten. Samen lachen ze de mogelijke dreiging weg: “Ons moet die man beslist niet hebben!”, vermoeden ze. Burgemeester Marino Keulen (Open Vld) bevestigt dat er in Lanaken geen speciale affiches met waarschuwingen of verbod geplaatst werden en ook dat er geen extra politietoezicht wordt georganiseerd. “De media hebben het toegangsverbod voor het Park ruim verspreid en we gaan ervan uit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn gezond verstand gebruikt” aldus Keulen.

Ondanks de waarschuwing van de gouverneur lopen meerdere wandelaars ongestoord in en uit de toegangspoort Nationaal Park Hoge Kempen bij Domein Pietersheim in Lanaken. ©  Eddy Vandoren

LEES OOK. Dit weten we over de klopjacht op Jürgen C.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio